Munkavédelem

A tűzvédelem mellett a cég másik alappillére a komplex munkavédelmi tanácsadás. A munkavédelem a munkavégzésre vonatkozó egészségügyi és biztonsági követelmények összessége. Célja, hogy a munkát végző emberek egészségét, munkavégző képességét megóvjuk.

A munkavédelem egy kötelező megelőző tevékenység, melynek két fő területe van. Az egyik a munkaegészségügy, amely a munkahigiéniára és a foglalkozás-egészségügyre vonatkozó szabályokat, feladatokat, kötelezettségeket tartalmazza. A másik pedig a munkabiztonság, amely az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzésre vonatkozik.

Kinek lehet szüksége munkavédelmi szakemberre?

Munkavédelmi szakember által végzett szaktevékenységre a szervezett munkavégzés megvalósulása esetén minden esetben szükség van. Azaz akkor is, ha csak egy munkavállalót foglalkoztatnak. Bizonyos esetekben kötelező a munkavédelmi szakember alkalmazása. Tévhit azonban, hogy ahol nem kötelező, ott nem is kell, felesleges ilyen szakember igénybevétele. A munkavédelem kereteit az 1993. évi XCIII. törvény tartalmazza.

Munkavédelmi szolgáltatásaim elérhetők általány díjas, és egyszeri, egyedi díjas szolgáltatásként is.

Nem rendelkezik megfelelő végzettségű munkavédelmi szakemberrel, aki a munkavédelmi feladatokat el tudná látni, illetve biztosítani az előírt dokumentumokat, okmányokat? Megoldást nyújthatok Önnek!