Tűzvédelmi szakfeladatok ellátása

  • Legalább középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező tűzvédelmi szakembert kell alkalmaznia annak a gazdálkodó szervezetnek, amely:
  • Robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot állít elő, dolgoz fel, tárol és az egy telephelyen előállított, feldolgozott, tárolt anyag együttes, egyidejű mennyisége meghaladja az 1000 kilogrammot vagy litert, de legfeljebb 5000 kilogramm vagy liter (kivéve az üzemanyagtöltő állomás).
  • Tűzveszélyes osztályba tartozó anyagot, terméket tárol és az egy telephelyen a szabadtéri és az épületen belüli tárolásra szolgáló, összesített alapterület meghaladja az 1000 négyzetmétert, de legfeljebb 10.000 négyzetméter.
  • Olyan épületrészt, épületet üzemeltet, vagy bérel, amelyben tömegtartózkodásra szolgáló, de legfeljebb 500 fő befogadóképességű helyiség található vagy összesített befogadóképessége meghaladja az 500 főt, de legfeljebb 2000vagy menekülésben korlátozott személyek elhelyezése, ellátása, kezelése, nevelése, oktatása, gondozása történik és e személyek egyidejű létszáma meghaladja a 20 főt, de legfeljebb 100 fő.
  • Legalább felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező tűzvédelmi szakembert kell alkalmaznia annak a gazdálkodó szervezetnek, amely:
  • Robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot állít elő, dolgoz fel, tárol és az egy telephelyen előállított, feldolgozott, tárolt anyag együttes, egyidejű mennyisége meghaladja az 5000 kilogrammot vagy litert (kivéve az üzemanyagtöltő állomás).
  • Tűzveszélyes osztályba tartozó anyagot, terméket tárol és az egy telephelyen a szabadtéri és az épületen belüli tárolásra szolgáló, összesített alapterület meghaladja a 10.000 négyzetmétert.
  • Olyan épületrészt, épületet üzemeltet, vagy bérel, amelyben 500 főt meghaladó befogadóképességű helyiség található vagy összesített befogadóképessége meghaladja a 2000 főt vagy menekülésben korlátozott személyek elhelyezése, ellátása, kezelése, nevelése, oktatása, gondozása történik és e személyek egyidejű létszáma meghaladja a 100 főt.